JURIX 2014 Update

JURIX 2014 will take place at Jagiellonian University, Krakow, on December 10, 11 and 12.

Registration

Registration is open at: http://conference.jurix.nl/2014/?page_id=181

The deadline for early registration is November 17

Information about the Program

The first day (December 10) will be devoted to workshops and tutorials and the doctoral consortium:

The last two workshops (CMNA14 and MET-ARG2014) will be held as one full day workshop.

The day will end with a welcome reception (at 19:00)

The JURIX conference itself takes place on the second and third day (December 11 and 12).

The second day will end with the joint poster session and the conference dinner.

Tentative program

Workshops and Tutorials

Time

Title

Duration

9:00

11:00

First Session

2h

CMNA 2014
+
MET-ARG 2014
workshop

SW4Law 2014
workshop

NAiL 2014
workshop

11:00

11:30

Coffee Break

30m

11:30

13:00

Second Session

1h 30m

CMNA 2014
+
MET-ARG 2014
workshop

SW4Law 2014
workshop

NAiL 2014
workshop

13:00

14:00

Lunch

1h

14:00

15:00

Third Session

1h

CMNA 2014
+
MET-ARG 2014
workshop

SW4Law 2014
workshop

Formal Models of Balancing in Legal Cases
tutorial

15:00

15:30

Coffee Break

30m

15:30

18:00

Fourth Session

2h 30m

CMNA 2014
+
MET-ARG 2014
workshop

SW4Law 2014
workshop

Formal Models of Balancing in Legal Cases
tutorial

19:00

Welcome Reception

Conference Day 1

Time

Title

Duration

9:00

9:15

Opening

15m

9:15

10:40

Statutory Interpretation

1h 20m

Argumentation Schemes for Statutory Interpretation: A Logical Analysis (full)
Giovanni Sartor, Douglas Walton, Fabrizio Macagno and Antonino Rotolo

30m

Scientia Juris: A Missing Link in the Modelling of Statutory Reasoning (full)
Michał Araszkiewicz

30m

Model of Argument from Social Importance (short)
Tomasz Zurek

20m

10:40

11:10

Coffee Break

30m

11:10

13:00

Argumentation Within and Across Legal Cases

1h 50m

Abstract Dialectical Frameworks for Legal Reasoning (full)
Latifa Alabdulkarim, Katie Atkinson and Trevor Bench-Capon

30m

Extracting Legal Arguments from Forensic Bayesian Networks (full)
Sjoerd T. Timmer, John-Jules Ch. Meyer, Henry Prakken, Silja Renooij and Bart Verheij

30m

Two Faces of Strategic Argumentation in the Law (full)
Guido Governatori, Francesco Olivieri, Antonino Rotolo, Simone Scannapieco and Giovanni Sartor

30m

Managing Motivation at the Workplace Through Negotiation (short)
Davide Carneiro, Paulo Novais, John Zeleznikow, Francisco Andrade and Jose Neves

20m

13:00

14:00

Lunch

1h

14:00

15:00

Invited Talk – Noam Slonim

1h

15:00

15:20

Coffee Break

20m

15:20

17:00

Norms

1h 40m

Analysing Norms with Transition Systems (full)
Trevor Bench-Capon

30m

On the Interactional Meaning of Fundamental Legal Concepts (full)
Giovanni Sileno, Alexander Boer and Tom Van Engers

30m

Extending Contract Automata with Reparations (short)
Gordon Pace, Fernando Schapachnik and Shaun Azzopardi

20m

A model of Air Transport Passenger Incidents and Rights (short)
Víctor Rodríguez Doncel, Cristiana Santos and Pompeu Casanovas

20m

17:00

18:30

Poster Session

1h 30m

20:00

late

Conference Dinner

Conference Day 2

Time

Title

Duration

9:15

11:00

Evidence

1h 40m

Punishments, Rewards, and the Production of Evidence (short)
Alexander Boer

20m

Extracting Scenarios from a Bayesian Network as Explanations for Legal Evidence (full)
Charlotte Vlek, Henry Prakken, Silja Renooij and Bart Verheij

30m

Retrieval and Analysis (1)

Towards Graph-Based and Semantic Search in Legal Information Access Systems (short)
Nada Mimouni, Adeline Nazarenko, Eve Paul and Sylvie Salo

20m

Mining Information from Statutory Texts in Multi-Jurisdictional Settings (full)
Jaromir Savelka, Kevin D. Ashley and Matthias Grabmair

30m

11:00

11:30

Coffee Break

30m

11:30

13:00

Retrieval and Analysis (2)

1h 30m

Towards a Legal Recommender System (full)
Radboud Winkels, Alexander Boer, Bart Vredebregt and Alexander van Someren

30m

Legislation as a complex network: Modeling and analysis over the European Union law (full)
Marios Koniaris, Ioannis Anagnostopoulos and Yannis Vassiliou

30m

Towards Measures of Complexity: Applying Structural and Linguistic Metrics to German Laws (full)
Bernhard Waltl and Florian Matthes

30m

13:00

14:00

Lunch

1h

14:00

15:00

Invited Talk – Pieter Adriaans

1h

15:00

15:30

Coffee Break

30m

15:30

17:15

Legal Data

1h 40m

Facilitating Re-use of Legal Data in Applications—Finnish Law as a Linked Open Data Service (full)
Matias Frosterus, Jouni Tuominen and Eero Hyvönen

30m

Open-Access Grant Data: Towards Meta-Research Innovation (short)
Marta Poblet, Amir Aryani, Kate Caldecott, Timos Sellis and Pompeu Casanovas

20m

Managing the Requirements of the Swiss Federal Legislation using Akoma Ntoso (short)
Monica Palmirani, Fabio Vitali, Albano Bernasconi and Luca Gambazzi

20m

Fighting Organized Crime Through Open Source Intelligence: Regulatory Strategies of the CAPER Project (full)
Pompeu Casanovas, Juan Arraiza, Felipe Melero, Jorge González-Conejero, Gila Molcho and Montse Cuadros

30m

17:15

17:30

Closing Remarks

15m

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin